25 آبان 1403
EN
logo

پژوهشکده محیط زیست

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/05/06 - 11:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 97
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

راهنمای تهیه ی کمپوست خانگی

برای تولید کمپوست، بهترین ترکیب شامل50 درصد ماده سبز (پسماندهای دارای نیتروژن بالا که به سرعت تجزیه شده و به مرطوب نگه داشتن کمپوست کمک می کنند) و 50 درصد ماده قهوه ای (پسماندهای دارای کربن بالا که کندتر تجزیه شده، به کمپوست ساختار می بخشند و با ایجاد حفره هایی در خاک سبب گردش هوا می‌شوند) است.

راهنمای تهیه کمپوست خانگی

اگرچه شهرداری ها، پسماندهای مواد غذایی و پسماندهای حاصل از باغبانی را جمع‌آوری می‌کنند، اما تهیه کمپوست خانگی کمک می‌کند تا ضمن تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان و تأمین کود باکیفیت رایگان برای باغچه و گلدان های خانه، به کاهش هزینه‌های مدیریت پسماند کمک شود. همچنین دفن مواد آلی مانند پسماندهای غذایی و  باغبانی در محل دفن پسماند باعث تولید گاز گلخانه‌ای متان می شود که تغییرات اقلیمی را به دنبال خواهد داشت.

تهیه و استفاده از کمپوست ساده است. استفاده از سطل‌های دارای درپوش اغلب محبوب ترین روش تهیه کمپوست است، چرا که مانع انتشار بو و ظاهر نامطلوب می‌شود. محل قرار گیری سطل ها بهتر است در مکان آفتابی و دارای خاک بدون پوشش باشد. اما اگر مجبور به قرار دادن سطل کمپوست بر روی بتن، آسفالت یا پاسیو هستید، باید ابتدا یک لایه کاغذ، شاخه و کود کمپوست در پایین ترین سطح آن اضافه شود تا به جذب کرم ها و سایر موجودات مفید کمک کند. همچنین بهتر است مکانی انتخاب شودکه بتوان به راحتی مواد قابل کمپوست را به سطل اضافه و کمپوست نهایی را خارج کرد چرا که جابجایی سطل آسان نخواهد بود.

برای تولید کمپوست، بهترین ترکیب شامل50 درصد ماده سبز (پسماندهای دارای نیتروژن بالا که به سرعت تجزیه شده و به مرطوب نگه داشتن کمپوست کمک می کنند) و 50 درصد ماده قهوه ای (پسماندهای دارای کربن بالا که کندتر تجزیه شده، به کمپوست ساختار می بخشند و با ایجاد حفره هایی در خاک سبب گردش هوا می‌شوند) است.

پسماند قابل کمپوست

پسماند غیر قابل کمپوست

پسماند با نیتروژن بالا

بقایای گل ها

ضایعات میوه و پوست سبزیجات

گیاهان باغ و خانه

قلمه یا برگ چمن

برگ یا کیسه چای و تفاله قهوه

علف های هرز جوان یکساله

پسماند با کربن بالا

اقلام کاغذی که شامل مقوا خرد شده، جعبه های تخم مرغ، لوله‌های دستمال رولی، نامه ها و پاکت نامه ها

کاه و یونجه

پوست تخم مرغ

محتویات کیسه جاروبرقی

اشیاء چوبی

غذای پخته شده

گوشت و ماهی خام (از جمله استخوان)

محصولات لبنی

نان و محصولات نانوایی

گیاهان بیمار

زغال سنگ یا خاکستر کک (مقدار کمی خاکستر چوب مشکلی ندارد)

فضولات گربه یا سگ

پوشک و پد بهداشتی، شیشه، پلاستیک یا فلز

 

معمولاً بیش از دوازده ماه طول می کشد تا کمپوست برای استفاده آماده شود. در طول این مدت باید اضافه کردن مواد سبز و قهوه‌ای ادامه یابد تا سطل کمپوست پر شود. توده‌ کمپوست باید مرتباً هم زده شود تا به هوادهی کمپوست کمک شود. این کار باعث می‌شود سرعت فرآیند بیشتر شده و از ایجاد بوی بد جلوگیری شود. در صورت هم نزدن توده کمپوست، مدت زمان مورد نیاز برای تبدیل شدن پسماندها به محصول نهایی بیشتر خواهد شد. هنگامی که کمپوست به ماده ای خرد، شکننده و تیره تبدیل شد که شبیه خاک ضخیم و مرطوب است و بوی مطبوع خاک تازه می دهد آماده برای استفاده به عنوان کود است.

اگر کود کمپوست نهایی دارای تکه‌های درشت پسماند تجزیه نشده است و کاملاً شبیه کود تجاری نیست نگران نباشید زیرا این کمپوست یک محصول خانگی است. کافی است تکه‌های بزرگتر را الک کرده و مجدد به سطل کمپوست بازگردانید.

کمپوست تازه‌ی تولید شده، غذایی غنی از مواد مغذی برای گیاهان است و به بهبود ساختار خاک، حفظ رطوبت و حفظ تعادل pH خاک و در عین حال به جلوگیری از بیماری گیاهان کمک می کند. این کمپوست تمام مواد مغذی مورد نیاز گیاهان از جمله نیتروژن، فسفر و پتاسیم را دارد و به بهبود خاک‌هایی که بسیار اسیدی یا قلیایی هستند کمک خواهد کرد.

  • گروه خبری : آموزش,مطالب آموزشی,مرکز تحقیقات مواد زائد جامد
  • کد خبر : 272794
دریا امیری
تهیه کننده:

دریا امیری

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه