خشکاله چیست؟
حدود هفتاد درصد پسماندهای خانگی را پسماند تر شامل پوست میوه، سبزی و ضایعات تره بار تشکیل میدهد که حجم زیادی شیرابه تولید می کند.
خشکاله چیست؟
حدود هفتاد درصد پسماندهای خانگی را پسماند تر شامل پوست میوه، سبزی و ضایعات تره بار تشکیل میدهد که حجم زیادی شیرابه تولید می کند. این در حالی است که اگر پسماندهای تر تبدیل به خشکاله شود باعث سلامت محیط زیست و صرفهجویی اقتصادی برای کشور می شود.
خشکاله همان پوست میوه و سبزی خشک شده است که رطوبت اولیه آنها از بین است. برای خشک کردن پسماندهای تر کافی است ضایعات سبزی و میوه را درون سبد ریخته و به طور روزانه چند بار جابهجا شوند تا هوا میان آنها جابهجا شده، کاملا خشک شوند و کپک و پشه سراغ آنها نرود. این کار همچنین میتواند با دستگاه های خشک کننده، یا به صورت خانگی در زیر آفتاب و یا روی بخاری یا شوفاژ صورت گیرد. در نهایت از این پسماندهای کم حجم شده، سالم و بدون شیرابه به عنوان خوراک دام و ماکیان استفاده شده و یا از آنها در تهیه کمپوست یا ورمی کمپوست مان می توان بهره برد. مهمترین مسئله در این زمینه آگاهی و شناخت نسبت پسماندهای تر است که ذخایر ارزشمندی محسوب می شوند. با تهیه خشکاله از پسماندتر، روزانه میتوان شاهد کاهش چشمگیری در وزن و حجم زباله روزانه باشیم
ارسال به دوستان