16 دی 1403
EN
logo

پژوهشکده محیط زیست

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1399/06/26 - 13:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 22
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پیامدهای بهداشتی ناشی از آلودگی صوتی در شهر تهران

کاری از پژوهشکده محیط زیست، موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی و شهرداری تهران

براساس نتایج مطالعه " برآورد بار بیماریهای غیرواگیر منتسب به صدای ترافیکی در کلان شهر تهران " که با همکاری پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران، موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی و شهرداری تهران انجام شده است، مشخص گردید صدای محیطی ناشی از ترافیک سهم قابل توجهی در ایجاد بیماری های غیر واگیر دارد.

 حمل و نقل مهمترین عامل ایجاد کننده صدای محیطی و آلودگی هوا در شهرهای بزرگ محسوب می­گردد، محاسبه سهمی از بیماریها که بتوان به این عامل محیطی نسبت داد می تواند اطلاعات ارزشمندی را جهت مقایسه بار این عامل خطر بر سلامتی جوامع و مقایسه آن با سایر عوامل محیطی در جهت کنترل بیماریها داشته باشد. در مطالعه حاضر به محاسبه بار بیماریهای غیر واگیر که بتوان به صدای ترافیکی نسبت داد در کلان شهر تهران در سال 1396 پرداخته شده است.

بنا به اظهارات دکتر شمسی پور عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست و مجری این طرح، در مجموع تعداد DALY از دست رفته منتسب به صدای ترافیکی در شهر تهران در سال 1396 مقدار 61284 سال برآورد گردیده است. اختلال شدید خواب با سهم (74/58) درصدی از این سالهای از دست رفته بیشترین بار بیماریهای ناشی از صدا را به خود اختصاص داده است و آزردگی ناشی از صدا با داشتن سهم (12/23) درصدی از کل بار بیماری های منتسب به صدای محیطی در رتبه دوم قرار دارد.  بیماری ایسکمیک قلب (71/11)، سکته مغزی (12/5) و پرفشاری خون (31/1) به ترتیب در رتبه های سوم تا چهارم قرار گرفته اند.  به طور کلی نتایج نشان داد صدای محیطی با داشتن Rate DALY، 697  به ازای هر صد هزار نفر جمعیت سهم قابل توجهی در ایجاد بیماری های غیر واگیر دارد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 272014
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه