16 دی 1403
EN
logo

پژوهشکده محیط زیست

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1399/10/13 - 14:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مصاحبه رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا با خبرگزاری ایرنا

مطالعات ما نشان می دهد هر سال حدود ۴۰ هزار نفر در کشور به دلیل مواجهه با PM۲.۵ در هوا دچار مرگ زودرس میشوند که این تعداد معادل ۱۰ درصد کل موارد مرگ در کشور است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده محیط زیست و خبرگزاری ایرنا، دکتر محمدصادق حسنوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: براساس مطالعات انجام شده در مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین یافته های سایر محققان، وضعیت کیفیت هوا در مناطق مختلف کشور فاصله چشمگیری با مقادیر استاندارد ملی دارد و تقریبا هیچ گاه به آنچه در برنامه های دوم تا ششم توسعه درخصوص کیفیت هوا مدنظر بوده، نرسیده ایم.  

سالمندان، بیشترین گروه حساس در مواجهه با آلودگی هوا 
وی تاکید کرد که بیشترین گروه حساس در مواجهه با آلودگی هوا افراد سالمند هستند و سهم آنان  در کشور طی سال های آتی افزایش می یابد.
 رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در صورت عدم کنترل آلاینده های هوا، آسیب پذیری کشور در این زمینه بیشتر می شود و در حقیقت تاب‌آوری ما به شدت در مواجهه با آلودگی هوا کاهش می یابد.

حسنوند یادآور شد: این مشکل نه تنها سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد بلکه هزینه‌های سرباری نیز بر حوزه سلامت، به دلیل افزایش نیاز به خدمات مراقبتی و بهداشتی و فوریت‌های پزشکی که برای جمعیت تحت تاثیر انجام می‌شود، تحمیل می‌کند.  
وی بیان داشت: روند غلظت آلاینده های هوا در کشور نگران کننده است و افزایش جمعیت سالمندان در سال های پیش رو در کشور میزان آسیب پذیری ما را در مواجهه با آلودگی هوا به شدت افرایش می دهد.
رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: براساس آخرین مطالعات صورت گرفته حدود ۹۰  درصد از جمعیت دنیا در مناطقی سکونت داشته ‌اند که متوسط غلظت سالانه ذرات معلق کوچک تر از دو و نیم میکرون (PM۲.۵) آنها بالاتر از مقادیر رهنمودی و استانداردها بوده است.  
حسنوند همچنین گفت: مطابق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سراسر جهان سالانه حدود هفت میلیون نفر در اثر بیماری‌های منتسب به آلودگی هوای محیط آزاد و محیط داخل جان خود را از دست می‌دهند که از این تعداد حدود ۳.۷ میلیون مرگ منتسب به آلاینده های هوای محیط آزاد است.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر هر روز حدود ١٠ هزار نفر در اثر بیماری‌های منتسب به آلودگی هوای محیط آزاد جان خود را از دست می‌دهند که حدود ۸۸ درصد از این موارد در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق افتاده است.

به گزارش ایرنا، کیفیت هوای پایتخت امروز - سیزدهم دی- از لحاظ غلظت آلایندگی ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون با شاخص لحظه ای ۱۴۷ ناسالم برای گروه های حساس از جمله بیماران قلبی و ریوی، زنان باردار، کودکان و سالمندان و در آستانه هوای ناسالم برای همه گروه هاست.

از ابتدای امسال ۱۵ روز هوای پاک، ۱۸۱ روز هوای قابل قبول یا همان سالم و ۸۷ روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و ۵ روز ناسالم برای همه گروه ها در تهران به ثبت رسیده است.

وضعیت آلودگی هوا در برخی کلان شهرها نیز همانند پایتخت است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 272006
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه