02 دی 1403
EN
logo

پژوهشکده محیط زیست

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/10/27 - 09:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 301
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

خشکاله چیست؟

حدود هفتاد درصد پسماندهای خانگی را پسماند تر شامل پوست میوه، سبزی و ضایعات تره ‌بار تشکیل می‌دهد که حجم زیادی شیرابه تولید می کند.

خشکاله چیست؟

حدود هفتاد درصد پسماندهای خانگی را پسماند تر شامل پوست میوه، سبزی و ضایعات تره ‌بار تشکیل می‌دهد که حجم زیادی شیرابه تولید می کند. این در حالی است که اگر پسماندهای تر تبدیل به خشکاله شود باعث سلامت محیط زیست و صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور می شود.

خشکاله همان پوست میوه و سبزی خشک شده است که رطوبت اولیه آنها از بین است. برای خشک‌ کردن پسماندهای تر کافی است ضایعات سبزی و میوه را درون سبد ریخته و به طور روزانه چند بار جابه‌جا شوند تا هوا میان آنها جابه‌جا شده، کاملا خشک شوند و کپک و پشه سراغ آنها نرود. این کار همچنین میتواند با دستگاه های خشک کننده، یا به صورت خانگی در زیر آفتاب و یا روی بخاری یا شوفاژ صورت گیرد. در نهایت از این پسماندهای کم حجم شده، سالم و بدون شیرابه به عنوان خوراک دام و ماکیان استفاده شده و یا از آنها در تهیه کمپوست یا ورمی کمپوست مان می توان بهره برد. مهمترین مسئله در این زمینه آگاهی و شناخت نسبت پسماندهای تر است که ذخایر ارزشمندی محسوب می شوند. با تهیه خشکاله از پسماندتر، روزانه می‌توان شاهد کاهش چشمگیری در وزن و حجم زباله روزانه باشیم

  • گروه خبری : آموزش,مطالب آموزشی
  • کد خبر : 256907
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه