25 آبان 1403
EN
logo

پژوهشکده محیط زیست

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1396/10/19 - 11:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 13
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تغییرات اقلیم چالش جهانی است.

پنجمین جلسه گفت و شنود گروه تغیرات اقلیم و سلامت پژوهشکده محیط زیست با حضور دکتر زارع استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته فرهنگستان علوم و جمعی از همکاران و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ­­­تهران و دانشجویان دانشگاه تهران در تاریخ 96/10/18 در محل پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد .

دکتر زارع در این جلسه  بیان داشتند تغییرات اقلیمی چالش جهانی است و گرم شدن زمین از 60سال گذشته مسله جدی بوده است و دانشمندان بر این باورند که به دلیل تخلیه ذخایر آبهای زیرزمینی در نزدیکی گسل سان آندریاس (جهت مصارف کشاورزی)، خطر زمین لرزه در ناحیه کالیفرنیا در حال افزایش است و طی 150 سال گذشته، مردم کالیفرنیا حدود 160 کیلومترمکعب آب زیرزمینی را از دره مرکزی (قلب کشاورزی این ایالت) پمپاژ کرده اند.

ایشان  بیان داشتند که دانشمندان زلزله هایی را به تغییرات اقلیم و ذوب شدن یخ  نسبت می دهند و یکی از این زلزله  ها ، زلزله "گورخا"درکشور نپال در سال 2015 بود. 

دکتر زارع اظهار داشتند:  در ماه های گرم سال و هنگام کاهش آب های سطحی، میزان استخراج از آبهای زیرزمینی برای تهیه محصولات کشاورزی افزایش می یابد.این تغییرات فصلی موجب بارگذاری و باربرداری مکرر آب در لیتوسفر شده و زمین به سمت بالا و پایین حرکت می کند و به نظر می رسد زمین لرزه های کوچکی در اثر این تغییر حرکات پوسته ایجاد میشوند.

دکتر زارع  درخصوص وضعیت زلزله های تهران بیان کردند  که  نرخ فرونشست زمین در دشت جنوب غربی تهران 36 سانتی متر می باشد  و این فرونشست ها خانه های مردم را آسیب پذیر تر می نماید  و ایشان درادامه اظهار داشتند که این فرونشست ها را می توان به  برداشت بی رویه از منابع  آب زیر زمینی نسبت داد   

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 272371
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه